Bilder och händelser från 2012

Bilder från Städdagen den 7 maj 2012

Bilderna är från korv grillningen efter vi hade gjort fint i Agdas stuga och runt omkring hennes hus. Det var många som kom, så det gick fort att städa. Tänk vad trevligt det är när så många bybor kom och vi blev fort färdiga.

Här kommer bilderna

Gökotta

Kristhimmelsfärdsdag den 17 Maj var det dags för Gökotta i Matteröd. Detta år var vi tvungna att flytta arrangemanget inomhus eftersom det var regnigt och kalt Trots detta samlades ett 50-tal besökare och vi fick njuta av härlig vårmusik av kören och en stämningsfull andakt. Byalagets tipsrunda var son vanligt ett uppskattat inslag och det var inget undantag detta år. Helene johansson från Tyringe vann med alla rätt! Bra gjort. Därefter njöt vi av medhavd kaffekorg och alla tycktes ha haft en trevlig morgon trots det bistra vädret! (Per Alvarsson)

Midsommarafton i Agdas stuga.

Midsommarafton 2012 var det traditionsenligt firande av sommaren vid Agdas stuga. trots regn och kyligt väder samlades ett 40-tal personer under ledning av Bodil Broberg. Stången kläddes och det sjöngs och dansades. Det var ovanligtmånga barn med på firandet detta år. Besökarna kom från när och fjärran, bl. a. flera från Tyskland som firade svensk sommar för första gången, vilka tyckte det var spännande med "små grodorna", " raketen" och de andra danserna. Efteråt avnjöts både jordgubbstårtor och andra medhavda godsaker. (Per Alvarsson)